Това, че решение на Народното събрание или указ на президента са

...
Това, че решение на Народното събрание или указ на президента са
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Не съм оптимист, че ще бъде съставен кабинет


Това, че решение на Народното събрание или декрет на президента са оповестени за протоврещи на Конституцията не е ново. По-големият въпрос е реакцията на тези, които са взели това решение. Тя е еднотипна и тя е " ние не бъркаме ". Така разяснява решението на Конституционния съд за шефа на КЕВР деканът на Юридическия факултет в СУ " Св. Климент Охридски " проф. Даниел Вълчев в предаването " Лице в лице " по bTV. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 621
Становището не е, че всичко е идеално. Контролната активност на Конституционния съд е дали решението на Народното събрание опонира на Конституцията. Конституционния съд казва, че няма по какъв начин да не ревизира дали решението е в съответсвието със законите, които Народното събрание приема, сподели още той. 

По думите сегашният началник на КЕВР не е имал задоволително стаж съгласно Закона за енергетиката и законът е бил изменен, тъй че Станислав Тодоров да бъде подобаваща кандидатура за поста. 

Защо е належащо, в случай че един човек не дава отговор на критериите да бъде препоръчан. Не може да проемняш закона за един човек. Ако знаеш, че той е доста значим, за какво първо не измененията закона и по-късно да предложите кандидатурата. В тази работа би трябвало да има възпитание, добави Вълчев. 

Относно съставянето на кабинет, той съобщи, че на множеството политически сили в Народното събрание не им се върви на избори. 

Имаше рецензии за какво на Българска социалистическа партия е даден мандата. Това беше напълно естествено. Нинова прави впечателние на съществено отнасяща се към този въпрос. " Демократична България "  правят същото усещане. Не е елементарно на водачите да обяснят за какво трябва да вършат коалиция с Българска социалистическа партия. Не съм оптимист, че ще бъде формиран кабинет. Ако в този момент бъде основано държавно управление бихме си сложили въпроса какво пречеше да се случи от първия път. България не я чакат доста положителни дни. Концентриране на напъните и сливане на нацията няма да са ни непотребни. Когато човек е на обществена позиция би трябвало да се пробва да взема решение проблемите дълготрайно, уточни проф. Вълчев. 

Той разяснява и случая на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " като означи, че на гарничните пунктове не би трябвало да има частни компании. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР